Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
Swish

Swish

Swish

Swish gör det enkelt att skicka och ta emot pengar med mobilen. Swish är säkert, enkelt och pengarna kommer fram direkt. Beställ Swish direkt i mobilbanken.

Se filmen om

Swish

1. Beställ Swish

Logga in
Logga in i internetbanken eller i mobilbanken på Betala och överföra. Anslut ett mobilnummer till ett av dina konton.

2. Beställ Mobilt BankID

Öppna app
Godkänn betalningar med Mobilt BankID. Beställ i internetbanken eller i mobilbanken. Hämta BankID säkerhetsapp i App Store, Google Play eller Windows Store.

3. Ladda ner och aktivera

Ladda ned
Ladda ner Swish-appen i App Store, Google Play eller Windows Store och aktivera tjänsten med Mobilt BankID.
Stäng
 

Swish

Stäng

Favoriter i Swish

Favoriter i Swish

Favoriter i Swish

Har du några du skickar pengar till särskilt ofta? Nu kan du lägga till dem i favoritlistan i Swish, så blir det ännu enklare!

Favoriter i Swish

Gör så här

Favoriter i Swish

Stäng

Bra anledningar att
skaffa Swish

Med Swish kommer pengarna in på mottagarens konto direkt oavsett vilken Swish-bank mottagaren har. Allt som behövs är ett mobil- eller Swish-nummer. Du ansvarar för att se till att mottagarens namn och belopp är rätt innan du godkänner betalningen med Mobilt BankID. Du kan betala med Swish till mindre företag, föreningar och organisationer om de är anslutna till Swish. Swish-numret börjar då med 123 följt av en unik sjusiffrig sifferserie.

Prova Swish i din webbläsare!
Testa hur Swish fungerar

Swish i vardagen

Skicka pengar inom familjen, betala tillbaka ett lån, skänk pengar till en insamlingsorganisation eller samla ihop pengar till idrottslaget. Swish är ofta bra att ha! Nu är det enklare att sälja dina prylar också. Med Swish tar du betalt med hjälp av mobilnumret och pengarna kommer in på kontot direkt. Med versionerna iOS: version 8.0 och senare, Android: version 4.0 och senare samt Windows Phone: version 8.0.10211.204 och senare, kan du betala med Swish i webbutiker och appar och ta emot återbetalningar för returer och reklamationer.

Tips! Du kan även ladda ner och skriva ut material för bland annat loppisen, klubblokalen eller hemsidan.

www.getswish.se/material

Så använder du Swish

Du ansluter ditt mobilnummer till ditt bankkonto. Sedan behöver du bara mottagarens mobilnummer eller Swish-nummer för att skicka pengar. Tjänsten är helt säker, eftersom du godkänner dina betalningar med Mobilt BankID. Både du och mottagaren behöver vara anslutna till Swish. Sedan är det bara att swisha varandra!

Swish är ett samarbete mellan Swedbank och sparbankerna, Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar, Nordea, SEB och Skandia.

Ta emot Swish-betalningar med alla mobiler

Du kan alltid ta emot betalningar via Swish, oavsett vilken typ av telefon du har. Varken Swish-appen eller Mobilt BankID behövs alltså för att ta emot betalningar via Swish. Det räcker att du ansluter ditt mobilnummer till ett av dina konton i internetbanken eller mobilbanken.

Swish-appen behövs för att också kunna göra betalningar med Swish. Versioner som stödjer Swish är följande, iOS: version 7.0 och senare, Android: version 4.0 och senare samt Windows Phone: version 8.0.10211.204 och senare.

Det här kan du göra i appen

Att skicka pengar med Swish är enkelt. Skriv in mottagarens mobilnummer eller Swish-nummer och beloppet du vill betala. Du godkänner sedan betalningen med Mobilt BankID. Du får en kvittens på att betalningen är genomförd i Swish-appen och mottagaren får ett meddelande i sin telefon.

Prova Swish i din webbläsare!
Nu kan du se hur det fungerar att aktivera, betala enklare och ta emot betalningar med hjälp av Swish, i din webbläsare.
Prova Swish för iPhone
Prova Swish för Windows Phone 8
Prova Swish för Android

Säkert med Mobilt BankID

Du använder Mobilt BankID för att aktivera Swish-appen och godkänna Swish-betalningar. Mobilt BankID är en e-legitimation för smartphones och surfplattor, och används på samma sätt som säkerhetsdosan för internet- och mobilbanken.

Swisha till mindre företag, föreningar och organisationer

Betala med Swish till mindre företag, föreningar eller organisationer. Ett smidigt alternativ till kontanter. Du betalar till företagets Swish-nummer och pengarna kommer in direkt till mottagaren. Swish-numret börjar med 123 följt av en unik sjusiffrig sifferserie.

För att du ska kunna betala med Swish behöver även företaget, föreningen och organisationen vara ansluten till Swish.

Pris

Swish är kostnadsfritt i banken för privatpersoner. Eventuella avgifter för datatrafik vid användning av tjänsten betalas till mobiloperatören.

Så här använder du appen

Här kan du läsa mer om hur tjänsten fungerar.

  • Använd Swish

  • Skicka och ta emot pengar

  • Swish i vardagen

  • Tips på hur du löser problem

  • Swish för dig under 18 årBehöver du hjälp att komma igång?
Ring oss på 0771-97 75 12

Vi har fler appar

Det finns flera vägar till en enklare kontakt med banken. Här är olika appar och tjänster som kan göra din vardag enklare.

Mobilbanken

Mobilbanken företag

Mobilbanken ung

Mobilbanken Företag

e-kort

Mobilbanken iPad

Mobilt BankID

Stäng Skriv ut