Saldoöverföring är en överföring av pengar från ditt tillgängliga belopp på ditt betal- och kreditkort till ett av dina konton i banken. Du kan beställa en saldoöverföring från 500 kr. Behöver du överföra mer än 15 000 kr kan du istället använda tilläggstjänsten kortlån.

Det tar normalt en till två bankdagar från det att beställningen tagits emot tills pengarna finns på ditt bankkonto.

Du betalar ränta på det överförda beloppet från första dagen efter överföringen. Du kan inte beställa en saldoöverföring på hela ditt tillgängliga belopp. Det behöver finnas tillräckligt med pengar kvar på din kredit till räntan för det överförda beloppet.

Tillgängligt belopp på ditt betal- och kreditkort som finns kvar efter saldoöverföringen, använder du som vanligt med ditt kort för köp och uttag.

Du väljer själv din återbetalningstakt. Dock är minsta belopp att betala varje månad 3 % av den totala skulden och lägst 150 kr per månad. Överföringen ser du på din månadsfaktura med texten saldoöverföring.

Vill du beställa en saldoöverföring så kan du göra det med beställningsformuläret som du hittar i din månadsfaktura. Du kan även ringa till Kundcenter Privat eller besöka ditt närmaste bankkontor